Pregătită pentru naștere – iată 3 lucruri pe care să le ai în vedere

În timpul celor nouă luni de sarcină e foarte important să urmezi câteva reguli și sfaturi pe care medicul ți le oferă și să te informezi asupra pașilor pe care îi ai de parcurs.

pregatita pentru nastere

Trei lucruri sunt necesare pentru care totul să decurgă normal. Sarcina să fie urmărită de un medic specialist care mai apoi te va și asista, comunicarea dintre tine și medic să fie una deschisă, și să alegi varianta recoltării celulelor stem.

Să îți faci la timp toate analizele necesare. Pentru ca totul să decurgă normal și să nu existe nicio problemă în timpul nașterii și după naștere, orice gravidă trebuie să monitorizeze sarcina. Asta înseamnă să-și facă analizele obligatorii, să meargă la controalele stabilite și să facă ecografiile indicate. De asemenea, transplantologii de celule stem recomandă tuturor gravidelor care doresc să recolteze celulele stem la naștere să-și facă următoarele analize: analiza HIV, sifilis, și analize pentru depistarea hepatitei B și C.Trebuie specificat că ele nu sunt obligatorii, însă, pentru siguranța și viabilitatea celulelor stem, ar fi bine să fie efectuate. De asemenea, ele mai sunt recomandate și în cazul femeilor care au avut în trecut anumite probleme de sănătate.

Să vorbești cu medicul despre modul în care vei naște. Multe gravide se feresc să discute deschis cu medicul care le urmărește sarcina despre ce urmează să se întâmple în clipa cea mare. Această discuție este, însă extrem de importantă, atât pentru psihicul tău, cât și pentru așteptările medicului. Nu trebuie să simți niciun fel de presiune și niciun fel de rușine dacă bați la ușa lui cu o listă de întrebări în mână. Este un lucru absolut normal, menit să-ți confirme ție că totul este sub control și că lucrurile vor decurge așa cum trebuie. Printre altele trebuie să știi cum vei naște: natural sau prin cezariană. Dacă sarcina ta a fost una fără probleme și organismul tău s-a pregătit pentru marele pas, medicul n-ar avea niciun motiv pentru care să nu-ți recomande nașterea naturală. Evident, că vei avea multe întrebări legate de acest aspect, pe care numai medicul ți le va putea lămuri. De asemenea, întreabă medicul dacă îţi recomandă să te mişti şi să îţi schimbi poziţiile în timpul travaliului sau mai degrabă preferă să monitorizeze încontinuu bebeluşul drept pentru care trebuie să te aştepţi că vei fi tot timpul imobilizată în pat. Una dintre practicile cele mai importante care ajută considerabil travaliului şi naşterii este tocmai libertatea de mişcare şi de schimbare a poziţiilor. Tot în spiritul aceluiaşi subiect poţi întreba dacă sala de naşteri este dotată cu o minge de travaliu sau dacă poţi aduce una de acasă pe care să o foloseşti.

Să ai la îndemână kitul pentru recoltarea celulelor stem. E foarte important să-l iei cu tine în momentul în care contracțiile au început și te-ai hotărât să mergi la spital pentru a naște. Kitul conține toate cele necesare pentru ca medicul obstretician să poată recolta celulele stem din cordonul ombilical. Așadar, plasează-l undeva lângă ușă, în apropierea bagajului și ia-l cu tine. Medicul care te va asista la naștere te va ruga să i-l dai pentru ca în momentul în care copilul s-a născut, el să poate recolta celulele stem.

Sursă foto: www.thebump.com


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*