DESPRE CELULELE STEM

DESPRE CELULELE STEM. Vezi aici articole și știri despre celulele stem. Click aici pentru a te informa corect despre celule stem.

Transplant cu celule stem: cazul Anastasia

Recoltarea şi stocarea de celule stem la naştere a devenit o practică uzuală în rândul populaţiei din ţara noastră. Dovadă stă faptul că majoritatea tinerilor viitori părinţi solicită informaţii şi date referitoare la această procedură şi, nu se opresc doar la informare, ci majoritatea viitoarelor mame se prezintă la unităţile […] mai mult »

Celulele stem pot fi folosite şi de fraţi

Recoltarea şi depozitarea de celule stem la naştere este o procedură adoptată din ce în ce mai des de către viitorii părinţi din ţara noastră. Aceştia asigură astfel şansa la vindecare a copilului în cazul apariţiei unei boli grave, dar şi  o şansă la viaţă şi pentru fraţii copilului la […] mai mult »

10 boli grave vindecate de celulele stem

Anul 1988 este anul primului transplant reuşit de celule stem. Acesta este momentul în care toate cercetările ştiinţifice şi studiile medicale confirmă importanţa covârşitoare pe care o pot avea celulele stem în lupta pentru sănătate, în învingerea bolilor grave şi în redarea speranţei la viaţă. Celulele stem sunt acel tip […] mai mult »

Cum a salvat terapia genică viața unui băiețel

Când o condiție genetică rară a distrus aproape 80% din pielea unui copil de 7 ani, medicii erau siguri că va muri. Dar stelele s-au aliniat și un tratament experimental de terapie genică i-a salvat viața. Medicina moderna este uimitoare. Putem transplanta inimile și chiar fețele, precum și să tratăm […] mai mult »