Ești mămică în devenire? Iată ce trebuie să cunoști!

Ești însărcinată? Iată câteva lucruri pe care e musai să le cunoști înainte de a deveni mamă.

gravida cu mar

Înainte de a veni pe lume copilul, ar fi bine să rezolvi unele aspecte. Vor mai mai greu de făcut după aceea, deoarece timpul cu un nou-născut nu-ți va fi îndeajuns.

Informează-te asupra pachetelor de recoltare de celule stem și alege unul care ți se potrivește ție și familiei tale. Studiază bine situația. Stabilește întâlniri cu consultanții băncii de celulele stem. Pregătește-ți o listă de întrebări. Punctează orice nelămurire ai și fii atentă la clauzele contractuale. Alege, de asemenea, pachetele care ți se pare că te avantajează. Există pe piață o varietate de posibilități: de stocare a sângelui placentar, a sângelui ombilical, a țesutului placentar, de prelucrarea și izolarea Gelatinei Wharton, prelucrare porțiune de cordon ombilical, prelucrare și purificare AND sau stocare celule stem mezenchimale. Mai mult, nu te grăbi să alegi prețul cel mai mic. Un preț mic nu înseamnă neapărat o afacere mai bună. S-ar putea ca în prețul respective să nu intre anumite clauze de care să ai nevoie, dacă se întâmplă ceva.

Fă-ți analizele necesare unei astfel de proceduri. Transplantologii de celule stem recomandă tuturor gravidelor care doresc să recolteze celulele stem la naștere să-și facă următoarele analize: testul HIV, testul TORCH, testul pentru hepatita B și hepatita C și testul pentru sifilis. Trebuie specificat că ele nu sunt obligatorii, însă, pentru siguranța și viabilitatea celulelor stem, ar fi bine să fie efectuate. De asemenea, ele mai sunt recomandate și în cazul femeilor care au avut în trecut anumite probleme de sănătate. Se mai pot face și câteva teste genetice, pentru a exclude diverse posibile anomalii.

Vorbește cu un medic de familie care are și competențe de pediatrie. E un aspect pe care mulți părinți îl ignoră, însă la câteva zile după ce te externezi din spital cu copilul, medicul neonatolog recomandă să fie văzut și luat în evidență de către un medic de familie pediatru. Iar dacă tu nu ai vorbit și nu te-ai interesat din timp de acest lucru, va fi aproape imposibil ca în două trei zile să găsești unul care să corespundă nevoilor tale.

Fă-ți o listă cu lucrurile pe care le pui în bagajul de maternitate. Pentru maternitate, ai nevoie de un bagaj destul de consistent. Ai nevoie de cel puțin două cămăși de noapte, special pentru alăptare, de papuci de casă, de piaptăn, periuță de dinți, un gel de duș, de lenjerie intimă specială pentru perioada de lăuzie, de o pompă de sân, de șervețele umede, de scutece pentru bebeluș, de haine de schimb pentru cel mic și de o cremă pentru iritații.

Pregătește dosarul medical și asigură-te că toate analizele și ecografiile sunt în ordine cronologică. Dosarul cu toate analizele și ecografiile pe care le-ai făcut în timpul sarcinii e musai să-l ai cu tine în permanență. În special când mergi să naști. Marea majoritate a medicilor notează de-a lungul sarcinii pe prima pagină, toate problemele pe care le-ai avut. Astfel, în caz de naștere prematură sau alte lucruri, medicul care te va consulta va știi din start cu ce te-ai confruntat în timpul sarcinii.

Sursă foto: womenpla.net


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*