Tratamente cu succes cu ajutorul celulelor stem

Ca părinte, este normal să doriți să faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă proteja copilul, mai ales când vine vorba de starea sa de sănătate. Recoltarea și depozitarea celulelor stem ale nou-născutului pentru posibila utilizare împotriva unor boli reprezintă o procedură simplă, dar cu beneficii ample. Depozitarea celulelor stem ombilicale la naștere devine o modalitate tot mai populară prin care părinții aleg să protejeze sănătatea copilului lor pe tot parcursul vieții.

Sângele ombilical, bogat în celule stem de o puritate foarte mare, este recoltat la naștere printr-o procedură simplă, care nu implică niciun pic de durere pentru mamă sau pentru bebeluș. Mămicile care optează pentru colaborarea cu Banca de Celule Stem Biogenis vor primi la semnarea contractului un kit complet de recoltare a celulelor stem ombilicale. Cu ajutorul acestui kit, medicul care va asista nașterea, fie ea naturală, fie prin cezariană, va recolta sângele din cordonul ombilical după care îl va trimite la laboratorul băncii, unde va fi testat, prelucrat și apoi înghețat.

Dacă va fi necesar, Biogenis va elibera celulele stem și acestea vor fi transplantate în sângele pacientului pentru a înlocui celulele deteriorate și pentru a repara țesutul. Haideți să vedem în rândurile de mai jos unele dintre beneficiile-cheie ale depozitării celulelor stem și ce ar putea însemna pentru familia sau bebelușul dumneavoastră.

  • Tulburări de sânge. Sângele din cordonul ombilical conține celule stem hematopoietice care sunt responsabile pentru menținerea producției de sânge. Acestea sunt utilizate în transplanturi pentru a înlocui celulele sanguine afectate și bolnave cu celule noi, sănătoase. Transplantul cu celule stem ombilicale este o formă de tratament pentru tulburări de sânge moștenite, cum ar fi anemia aplastică severă, talasemia sau boala celulelor în seceră.
  • Tulburări metabolice. Transplantul de sânge din cordonul ombilical este, de asemenea, utilizat pentru a trata tulburări metabolice moștenite – afecțiuni genetice în care reacțiile chimice anormale din organism modifică procesul metabolic. Majoritatea persoanelor cu tulburări metabolice moștenite au o gena defectă care duce la deficiență de enzime, care poate provoca o varietate de simptome diferite.
  • Tulburări imunitare. Sistemul imunitar este metoda de autoapărare a organismului împotriva substanțelor nocive, cum ar fi bacteriile, virușii și toxinele. Cu toate acestea, în unele cazuri, sistemul imunitar nu poate distinge între țesuturi sănătoase, inofensive și antigene dăunătoare. Ca urmare, acesta atacă și distruge țesutul normal, ducând la tulburări autoimune, cum ar fi diabetul de tip 1, boala Crohn, lupusul, scleroza multiplă și artrita reumatoidă.
  • Cancer. Celulele stem derivate din sângele din cordonul ombilical sunt acum un tratament viabil pentru persoanele diagnosticate cu anumite tipuri de cancer de sânge, cum ar fi leucemia, limfomul (cancerul sistemului limfatic), mielomul și sindroamele mielodisplazice, numite și pre-leucemie.

Cercetările medicale continuă să dezvăluie noi căi uimitoare în care terapia cu celule stem din sângele ombilical ar putea avea un efect pozitiv. Studiile se îndreaptă acum spre posibila utilizare a celulelor stem din sângele ombilical în tratarea tulburărilor neurologice, cum ar fi autismul și paralizia cerebrală, unde deteriorarea creierului duce la o lipsă de control complet sau de mișcare fizică. Celulele stem au arătat un rol promițător în studiile preclinice de tratare a accidentului vascular cerebral ischemic, în care un cheag de sânge blochează fluxul de sânge și oxigen în creier. Alte condiții în care utilizarea terapiei cu celule stem este în prezent studiată include tratamentul bolilor cardiace congenitale, o serie de defecte congenitale care afectează funcționarea inimii și bolile cardiovasculare.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*