La ce să te aștepți când recoltezi celule stem

Celulele stem sunt o clasă de celule nediferențiate care sunt capabile să se diferențieze în tipuri de celule specializate.

În mod obișnuit, celulele stem provin din două surse principale:

 • Embrionii formați în faza blastocistă a dezvoltării embriologice (celule stem embrionare) și
 • Țesut adulte (celule stem adulte).

Ambele tipuri sunt, în general, caracterizate prin potența lor sau prin potențialul de diferențiere în diferite tipuri de celule (cum ar fi pielea, mușchiul, osul etc.).

Dacă ai hotărât că noi, Biogenis, suntem banca de celule stem care corespunde nevoilor voastre, atunci vă invităm să ne contactați.

Metode de recoltare

Înainte de a se efectua recoltarea, pacientul trebuie să cunoască detaliile acestui proces. Există două metode pentru colectarea suficientelor de celule stem pentru un transplant. Ambele metode se aplică în mod egal și donațiilor autologe sau alogene.

 1. Inițial, colectarea a fost făcută prin punerea donatorului sub anestezie generală și prin utilizarea unei serii de ace pentru extragerea măduvei osoase direct de la oasele mari, de obicei pelvisul. Aceasta a fost o procedură relativ simplă, dar încă are aceleași riscuri ca orice procedură care utilizează un anestezic general. Donatorul nu ar simți nici o durere în timpul procedurii, dar, de obicei, va suferi dureri moderate câteva zile după aceea. Aceasta este procedura la care se referă când auziți termenul “recoltă de măduvă osoasă”. (Recoltare referitoare la produsul colectat de la donator).
 2. Cel de-al doilea tip de recoltare este recoltarea celulelor stem ale sângelui periferic. Colectările de măduvă osoasă au fost în mare parte abandonate în favoarea acestei proceduri mai sigure și mai bune. Într-o recoltă de celule stem de sânge periferic, donatorul este așezat confortabil într-un scaun ușor. Sângele este extras dintr-un braț, trimis la aparatul aphaeresis unde celulele stem CD34 + sunt separate, restul de sânge este trimis înapoi în IV în celălalt braț. În unele cazuri, un cateter venos central va fi pus în loc dacă pacientul nu pare să aibă vene capabile să accepte acele IV. Recoltele de sânge periferic au mai multe avantaje. Cel mai mare și cel mai important avantaj îl reprezintă faptul că pacientul se recuperează. Evident, orice lucru care oferă beneficii de supraviețuire și recuperare este de o importanță primordială. Alte avantaje sunt:
 • Nu este necesar un anestezic general pentru donator
 • Procedura poate fi repetată dacă nu sunt colectate suficient pentru prima dată
 • Durerea este puțin sau deloc simțită în timpul procedurii de colectare, deși Neupogenul pentru a mobiliza celulele stem provoacă, de obicei, o durere osoasă ușoară până la severă, deoarece măduva spinării se transformă într-un exces care produce mai mult sânge și celule stem.
 • Există un risc mai scăzut de colectare a celulelor canceroase într-o recoltă autologă.
 • Datorită acestor avantaje, recoltele măduvei osoase nu sunt folosite foarte des. Acestea sunt încă folosite atunci când donatorul nu poate recolta suficiente celule stem din sângele periferic.

Biogenis îți prezintă fiecare pas în recoltarea celulelor stem:

 1. Într-o primă fază trebuie să discutați cu un consultant  care vă va oferi detalii cu privire la recoltare și transport. De asemenea, veți stabili și termenii contractuali.
 2. Recoltarea se va efectua imediat după naștere din sângele ombilical.
 3. După ce s-a efectuat recoltarea, apelați numărul de urgență al băncii de celule stem. Personalul nostru calificat prelua proba și o va transporta în condiții optime până la banca de celule stem unde proba va fi analizată și stocată în condiții de criogenie.
 4. În urma stocării probei, vei primi un certificat de stocare, urmând ca tu să facă plata conform normelor din contract.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*