Înainte de a avea un copil sunt 3 lucruri importante pe care trebuie să le știi!

A fi părinte este o responsabilitate extrem de mare pe care ți-o asumi în momentul în care te hotărăști să concepi un copil. Tocmai de aceea, este important să fii pregătit să fii părinte, să știi ce presupune acest lucru, să fii dispusă să renunți la tine de multe ori în favoarea copilului tău. Trebuie să te gândești că odată ce aduci pe lume un copil ești responsabilă de viața lui, iar fiecare decizie pe care tu o iei pentru el îi influențează în mod decisiv viitorul. Iată care sunt cele mai importante 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a avea un copil:

  1. Maternitatea aduce cu ea multe schimbări

Specialiștii în psihologie susțin că maternitatea este de fapt o fază de dezvoltare a femeii din punct de vedere psihic și afectiv, o perioadă în care te poți confrunta cu crize de identitate și cu sentimente mixte, de bucurie și în același timp de confuzie. Cele 9 luni în care porți copilul vor fi unele presărate cu momente extrem de profunde în care de multe ori te vei întreba dacă vei fi o mamă bună și dacă vei face față tuturor responsabilităților ce vor veni. Trebuie să te gândești la faptul că acest copil îți va completa viața și ți-o va transforma într-un fel la care nici nu visezi.

  1. Copilul trebuie să fie dorit de ambii părinți

Decizia de a avea un copil trebuie să fie luată întotdeauna împreună cu partenerul de viață. Se spune că de multe ori, nostalgia acelor sentimente de dragoste pe care le trăiam atunci când eram mici este cea care ne împinge să ne dorim copii. Mai mult decât atât, se spune că de fapt tot ce ne dorim este să readucem și să retrăim acele vremuri frumoase în care nu aveam nicio grijă și ne bucuram doar de dragostea părinților noștri.

Înainte de a concepe copilul trebuie să ai o discuție serioasă cu partenerul de viață în care să vă răspundeți sincer la următoarea întrebare: ”Îmi doresc cu adevărat un copil, sunt dispus/ă să îmi asum responsabilitatea pentru el, să îl cresc și să îl educ cât mai bine?”. În momentul în care ai răspunsul la această întrebare, poți lua și o decizie.

Dacă răspunsul a fost ”da” și vreți să treceți la conceperea bebelușului, ar fi bine să discutați și despre prima decizie importantă pe care trebuie să o luați încă de la nașterea bebelușului. Nu vorbim de alegerea numelui, ci de opțiunea de recoltare a celulelor stem. Din ce în ce mai mulți părinți apelează la recoltarea celulelor stem pentru că vor să își ferească copiii de tot felul de afecțiuni grave cum ar fi cancerul. Dacă nu ești familiarizată cu această procedură, ar fi bine să ai o discuție cu medicul care te va supraveghea pe întreaga durată a sarcinii, să pui în balanță argumentele pro și contra și să iei cea mai bună decizie.

  1. Relația soț-soție va trece printr-o serie de schimbări

În perioada sarcinii și în primele luni după venirea pe lume a copilului, relația dintre tine și partenerul tău de viață s-ar putea să se confrunte cu anumite momente de cumpănă. Mai exact, mama va simți nevoia să acorde toată atenția bebelușului și în acest fel să neglijeze relația cu partenerul de viață, iar tăticul se va simți puțin marginalizat și implicit frustrat pentru întreaga situație. Pentru a evita problemele acestea, ar fi bine să îți implici partenerul activ în creșterea bebelușului, acest lucru fiind și ocazia perfectă de a petrece cât mai mult timp împreună.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*