Iată primul bebeluș din România salvat prin celule stem!

În Timișoara a fost realizat primul transplant de celule stem din România. E cazul lui Robert, un bebeluș ce a participat la transplant la doar șapte luni de viață.

Primul bebelus din romania salvat prin celule stemRobert era imunodeficient, suferind de o boală gravă, alături de fratele său geamăn. Singura soluție pe care medicii o mai aveau era transplantul de celule stem.

Transplantul a fost realizat în cadrul Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timișoara. Ceea ce a surprins a fost pe lângă boala gravă de care suferea micuțul, vârsta precoce a pacientului. Până în prezent, în România nu a mai fost posibil un transplant de celule stem la un pacient cu o vârstă atât de mică.

Cei doi copii gemeni s-au născut în luna martie 2014, amândoi fiind aparent destul de sănătoși. Cu toate acestea, la numai câteva luni de viață, cei doi au început să se simtă rău, astfel că părinții au ajuns la medic, unde s-a constatat că sistemul lor imunitar era extrem de plăpând. Iar acest lucru se datora mai ales faptului că suferea de o boală extrem de gravă – imunodeficiență congenitală.

CONTINUARE – Primul bebeluș din România salvat prin celule stem


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2

Ai ceva de adăugat?...

*