Este sau nu dureroasă procedura de recoltare celule stem

Putem afirma, fără să greșim, că din ce în ce mai multă lume știe despre celulele stem și care sunt beneficiile acestora. De fapt, pentru viitoarele mămici, care se gândesc la viitorul puilor lor, recoltarea celulelor stem la naștere este o certitudine, și nu o opțiune. Cu toate acestea, mai sunt încă unele nelămuriri referitoare la acest procedeu, și una dintre ele se referă și la dacă este sau nu dureroasă procedura de recoltare celule stem. Aici intervenim noi și încercăm să vă venim puțin în ajutor.

Partea generală o știe cam toată lumea. Celulele stem sunt extrase din cordonul ombilical al nou–născutului, urmând ca ele să fie procesate și depozitate într-o bancă de celule stem, cu care părinții semnează în prealabil, un contract. Aici vrem să subliniem că decizia de a recolta celule stem la naștere este una extrem de importantă, deoarece celulele stem pot fi folosite atât pentru tratarea copilului căruia i-au fost recoltate, dar și pentru rudele compatibile cu acesta, dacă ele sunt donate. S-au făcut studii în domeniu care au demonstrat că șansele de compatibilitate sunt de 1 la 4, ceea ce este un procent mai mult decât mulțumitor.

Potrivit specialiștilor care se ocupă cu așa ceva, pprocesul de recoltare al celulelor stem începe imediat după nașterea propriu-zisă, iar odată expulzat fătul (în cazul nașterii naturale) sau extras de medicii ginecologi (în cazul operației de cezariană), se poate începe recoltarea de celule stem din cordonul ombilical. Procedura de recoltare a celulelor stem durează între 30 de secunde și maxim 3 minute și nu implică niciun fel de risc sau de durere pentru mamă sau pentru nou-născut. Nici felul în care decurge nașterea nu influențează în vreun fel procesul de recoltare a celulelor stem. Astfel, aceasta poate fi făcută în oricare dintre cazurile următoare: naștere pe cale vaginală, naștere prin operația de cezariană, naștere prematură sau sarcină gemelară/multiplă.

Dacă nu sunteți decis ce bancă de celule stem să alegeți, sau dacă mai aveți ceva neclarități, noi vă recomandăm Biogenis. Profesioniștii de aici vor fi alături de dumneavoastră în permanență, venind în întâmpinarea neclarităților pe care le aveți, astfel ca alegerea dumneavoastră să se facă în deplină cunoștință de cauză.

Potrivit acestora, ”după ce cordonul ombilical al copilului a fost secţionat se va preleva un fragment de 10-20 cm din cordonul ombilical care va fi depozitat în kitul de recoltare. Recoltarea ţesutului de cordon ombilical este o procedură sigură atât pentru mamă, cât şi pentru nou-născut şi poate fi realizată atât după naşterea naturală cât şi după cezariană. Pentru o conservare pe termen lung porţiunea de cordon este congelată în criotancurile de conservare. Celulele stem recoltate din cordonul ombilical la naştere sunt utilizate în tratarea a peste 70 de tipuri de boli, boli congenitale (moştenite) ale sângelui, sistemului imun, metabolic, diverse tipuri de cancer (cancer de măduvă osoasă, neuroblastom, retinoblastom). Studiile de specialitate menţionează că în viitorul apropiat celulele stem se vor putea folosi în cazuri de deteriorare a Sistemului Nervos Central (maladia Parkinson, Alzhaimer, scleroză multiplă, leziuni pediatrice cerebrale), boli autoimune, diabet”.

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*