De ce să recoltăm celule stem – iată 5 motive pe care să le ai în vedere!

Ești însărcinată și iei în calcul recoltarea de celule stem la nașterea bebelușului. Dar încă nu ești hotărâtă și nu știi care ar fi avantajele acestei proceduri. Noi vom încerca să-ți venim în ajutor și să-ți oferim unele informații privind avantajele acesteia, urmând ca tu să decizi dacă mergi în continuare pe acest drum.

După cum probabil știi – o mămică informată este o mămică pregătută, celulele stem au o capacitate fantasticăde a se transforma într-o mare diversitate de celule diferenţiate (celule nervoase, hepatice, etc.) putând astfel să reînnoiască şi să refacă ţesuturi afectate sau distruse. Spre deosebire de restul celulelor, cele stem sunt celule nespecializate care se pot înmulţi prin diviziune celulară după o perioadă lungă de conservare şi se pot transforma şi cultiva, în condiţii controlate, astfel încât să formeze ţesuturi. Celulele se pot împărţi în două mari categorii: embrionare şi adulte.

Dar, să discutăm acum despre minunile, și nu exagerăm cu nimic folosind acest termen, pe care celulele stem le pot face.

Pot da naștere oricărui tip de celulă

Celulele stem embrionare pot da naştere oricărui tip de celulă/ţesut şi se pot obţine din ţesut embrionar. Totuși, există unele probleme etice în acest caz – după cum probabil ți-ai dat seama, așa că utilizarea lor este limitată.

Pot trata peste 70 de boli

Specialiștii de la Biogenis – cea mai bună bancă de celule stem din România la ora actuală, ne asigură că, de fapt, ”celulele stem recoltate din cordonul ombilical la naştere sunt utilizate în tratarea a peste 70 de tipuri de boli, boli congenitale (moştenite) ale sângelui, sistemului imun, metabolic, diverse tipuri de cancer (cancer de măduvă osoasă, neuroblastom, retinoblastom). Studiile de specialitate menţionează că în viitorul apropiat celulele stem se vor putea folosi în cazuri de deteriorare a Sistemului Nervos Central (maladia Parkinson, Alzhaimer, scleroză multiplă, leziuni pediatrice cerebrale), boli autoimune, diabet”.

Un viitor pentru copilul tău

Dacă și tu ți-ai dorit acest copil mai mult decât orice pe lume, atunci suntem convinși că încă de când ai văzut cele două liniuțe pe testul de sarcină ai simțit dorința de a-l feri pe cel mic de toate relele din lume. De aceea ai fost foarte atentă la ce medic să mergi pentru a-ți urmări sarcina, la adoptarea unui stil de viață sănătos în perioada sarcinii, ba chiar te-ai gândit deja la ce școală ai vrea să meargă. De fapt, toate măsurile pe care le-ai luat au avut drept scop asigurarea unei vieți cât mai bune pentru copilul tău. Acum, ai o șansă în a-i asigura un viitor lipsit de griji puiului tău: alege recoltarea de celule stem la naștere.

Compatibilitate crescută pentru părinți și frați

Dar nu numai puiul tău poate beneficia de pe urma acestor celule stem, dacă este cazul. În situația în care tu, partenerul sau ceilalți frați ai copilului au nevoie de un transplant, șansele ca celulele stocate să fie perfect compatibile sunt de peste 25%.

Stocare în deplină siguranță

La Biogenis ai parte și de stocarea acestora în deplină siguranță. Astfel, sângele recoltat din cordonul ombilical după venirea pe lume a micuţului se transportă în condiţii de siguranţă la laborator pentru a fi analizat în vederea validării pentru stocare. Dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, se va efectua procedura de extragere a concentratului de celule stem. Probele obţinute vor fi înregistrate şi ulterior supuse procesului de criogenare treptată. Stocarea celulelor stem se face în criotancuri la -196 grade Celsius în vapori de azot lichid. Nu-ți face griji, condiţiile de stocare sunt optime, iar banca dispune de echipamente de ultimă generaţie prezente în dublu exemplar pentru a asigura funcţionarea continuă în orice condiţii.

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*