Cum te pregătești pentru naștere – iată 5 aspecte pe care să le ai în vedere

Parcă mai ieri vedeai cele două liniuțe magice pe testul de sarcină care te anunțau că urmează să aduci pe lume un bebeluș. Chiar dacă pare o groază de timp, să știi că vei rămâne surprinsă cât de repede trec cele nouă luni, așa că este mai bine să nu fii luată pe nepregătită și să te pregătești așa cum trebuie pentru momentul în care puiul tău va veni pe lume. Pentru a-ți fi mai ușor, ți-am pregătit cinci sfaturi de care să ții cont.

Interesează-te mai multe despre procesul nașterii

Interesează-te din timp despre felul cum decurge o naștere, fie una normală, fie una prin operație de cezariană deoarece cu cât știi mai multe, cu atât îți va fi mai ușor să iei o decizie și să hotărăști care este cea mai bună opțiune pentru tine și pentru bebelușuș tău. De asemenea, dacă ai posibilitatea, poți participa la niște cursuri despre naștere. Acolo vei învăța despre tipurile diferite de a da naștere, etapele nașterii, soluții pentru îndurarea durerii și tehnici de respirație. Ba, mai mult, partenerul tăi poate veni să fie alături de tine la aceste ore. Totodată, nu neglija să vorbești cu ginecologul tău despre întrebările pe care le ai. Acesta ar trebui să aibă răbdarea să-ți răspundă la toate nelămuririle pe care le ai.

Vorbește cu partenerul tău despre bebeluș

Profită de aceste clipe ca să discuți cu partenerul tău așteptările pe care le aveți fiecare de la noua etapă din viața dumneavoastră, mai ales că perioada înainte de naștere și primele câteva luni de după poate fi stresantă pentru ambii. Stabiliți care vor fi sarcinile fiecăruia, iar dacă mai aveți un copil, discutați și cu ei despre noul membru al familiei. Ai grijă ca toți cei ai casei să știe că sunt la fel de importanți pentru tine.

Află și experiența altor mămici

Dacă urmează să fii mamă pentru prima dată, cu siguranță ai și unele întrebări pe care nu i le poți adresa doctorului tău. Astfel, unele mame pot suferi de depresie post-partum. Vei vedea că vorbind cineva care înțelege prin ceea ce treci este foarte important. Poate că nu vei avea aceleași simtpome sau probleme ca prietenele sau mama ta, dar nu strică să auzi și alte experiențe.

Pregătește-ți bagajul pentru spital

Fii prevăzătoare și pregătește-ți din timp bagajul pentru maternitate. Ai grijă să nu exagerezi și ia cu tine tot de ce ai putea avea nevoie. Dacă nu ești sigură de ce vei avea nevoie, poți întreba cadrele medicale de la spitalul unde urmează să naști. Cât privește la produsele pentru bebeluși, nu vei avea nevoie de toate de la început, așa că nu te încărca inutil.

Nu uita de kit-ul de prelevare de celule stem

Să alegi să colectezi celule stem la naștere este primul și poate, cel mai important cadou pe care i-l poți face puiului tău. De aceea, dacă ai posibilitatea, optează pentru a preleva celule stem la naștere. Îți recomandăm Biogenis, cea mai bună bancă de celule stem din România, unde vei găsi tot ce-i mai bun pentru tine și puiul tău.

Și, dacă tot am vorbit de bagajul pentru maternitate, atunci setul de recoltare trebuie luat la spital, unde imediat după naştere, cu ajutorul lui, personalul medical va recolta sângele ombilical. Nu uita acest lucru pentru că sângele ombilical din care se va extrage concentratul de celule stem poate fi recoltat doar imediat după naştere!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*