Cum a salvat terapia genică viața unui băiețel

Când o condiție genetică rară a distrus aproape 80% din pielea unui copil de 7 ani, medicii erau siguri că va muri. Dar stelele s-au aliniat și un tratament experimental de terapie genică i-a salvat viața.

Medicina moderna este uimitoare. Putem transplanta inimile și chiar fețele, precum și să tratăm nenumărate boli. Cu toate acestea, când vine vorba de condițiile genetice, mai este de lucru.

Epidermoliza buloasă, care este uneori numită boala fluture – este o astfel de condiție genetică. Aceasta este cauzată de mai multe mutații diferite în proteinele care dețin împreună cele două straturi ale pielii, epidermei și dermei. Epidermoliza buloasă Juncțională EB afectează aproximativ 5% dintre persoanele cu epidermoliză buloasă și este cauzată de mutații în proteine care stau la intersecția dintre straturile de piele. Dr. Leena Bruckner-Tuderman – de la Departamentul de Dermatologie din cadrul Centrului Medical Universitar de la Universitatea Freiburg și EB Centre Freiburg, ambele în Germania a explicat că persoanele cu epidermoliză sunt în durere constantă și că [.. .] stresul mecanic minor sau frecarea pot provoca separarea straturilor [piele] și formarea rănilor “. “Tratamentele medicale frecvente și vizitele la spital sunt necesare”, a adăugat ea, “dar nu există nici un tratament “.

CONTINUARE – Vezi cum a salvat terapia genică viața unui băiețel


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*