Cum afectează alcoolul celulele stem din creier

Știm cu toții că prea mult alcool e rău pentru noi, dar știm ce-i face de fapt creierului nostru?

Noi cercetări sugerează că consumul de alcool pe termen lung, ucide celulele stem din creier, care joacă un rol-cheie în sprijinirea funcției cognitive sănătoase. Conform datelor furnizate de Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism (NIAAA), în Statele Unite, aproximativ 88.0008 de adulți mor în fiecare an din cauza consumului de alcool. NIAAA adaugă că alcoolul este “a treia cauză de deces care poate fi prevenită” în țară. De asemenea, cercetarea a legat în mod repetat abuzul de alcool cu riscul de a dezvolta boli hepatice, precum și de neurodegenerare.

Impactul alcoolului asupra celulelor stem neuronale

Și acum, cercetătorii investighează impactul alcoolului asupra celulelor stem neuronale (NSCs), care sunt celule nediferențiate în sistemul nervos central care au capacitatea de a se specializa după cum și atunci când este necesar.

Dr. Ping Wu – de la Universitatea din Texas Branch Medical din Galveston – și echipa a efectuat o serie de experimente care implică șoareci. Ei au descoperit că alcoolul modifică diferențierea celulele stem neuronale și afectează supraviețuirea celulară. Ei au observat, de asemenea, un impact diferit la femei față de bărbați.

Descoperirea că creierul adult produce celule stem care creează noi celule nervoase oferă un nou mod de abordare a problemei legate de alcool și de schimbările în creier, spune dr. Wu.

CONTINUARE – Vezi cum afectează alcoolul celulele stem din creier


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5

Ai ceva de adăugat?...

*