Celulele stem. Cât costă recoltarea de celule stem la naștere?

Aproximativ 10% dintre familiile din România decid să stocheze celule stem din sânge și/sau țesut ombilical la nașterea copilului. Prelevarea de celule stem are prețuri diferite, în care nu intră uneori  prețul de stocare.

În străinătate există bănci publice de celule stem, iar părinții sunt încurajați să doneze celulele stem ale copiiilor și au acces la rândul lor la toate probele recoltate, în caz că vor avea nevoie de un donator compatibil. Deocamdată, pacienții români au acces la unități de celule stem (din sânge ombilical, sânge periferic sau măduvă osoasă) listate în registrele internaționale, dar în general este foarte greu de găsit un donator compatibil. Nu vă faceți griji, procedura de recoltare a sângelui din cordonul ombilical şi a cordonului în sine durează aproximativ trei minute şi nu prezintă niciun risc nici pentru mamă, nici pentru bebeluş.

Potrivit Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), preţurile pe piaţa locală pentru o recoltare de celule stem variază, în funcţie de firme, între 700 şi 1.100 euro. După caz, serviciile care sunt oferite, în schimbul unei sume de bani, cuprind: recoltare, transport, testare, procesare şi crioprezervare, precum şi alte servicii conexe.

La Biogenis, cea mai bună bancă de celule stem din România la ora actuală, pentru 1990 lei puteți opta pentru varianta CORD BLOOD, iar pentru 2990 lei aveți la dispoziție Varianta START.

Prețurile practicate de aceștia sunt 590 lei – prelucrare porțiune de Cordon, 400 lei – Prelucrare și izolare Gelatina Wharton (substanță internă a cordonului ombilical, bogată în celule stem mezenchimale), 900 lei – Prelucrare, izolare și extragere celule stem mezenchimale din cordonul ombilical (ultima fază posibilă de prelucrare a cordonului ombilical), 880 lei – Prelucrare și purificare ADN mamă (inclusiv stocare 18 ani), 880 lei – Prelucrare și purificare ADN tată (inclusiv stocare 18 ani), 880 lei – Prelucrare și purificare ADN copil (inclusiv stocare 18 ani), 700 lei – Pachet 59 de teste genetice, 1140 lei – Pachet 101 teste genetice, 400 lei – Pachet Asistență la Transplant, 396 lei – Gel de naștere Natalis și 96 euro/an – Asigurare cu poliță pentru transplantul de celule stem (prin broker Gothaer).

De asemenea, din dorința de a fi aproape de tine și de familia ta, la Biogenis sunt dezvoltate în permanență servicii speciale și gratuite așa cum este și Programul de bonusare ”1, 2, 3, 200” prin intermediul căruia li se oferă părinților posibilitatea de a stoca gratuit proba de celule, posibilitatea accesării unei asigurari pentru transplantul cu celule stem, sau programul “O nouă șansă” pentru familiile care au un copil bolnav și care ar putea fi tratat cu celule stem recoltate de la frate/soră, serviciul de urgență non-stop, și multe alte servicii speciale și gratuite.

În ultimii douăzeci de ani, sângele cordonulul ombilical, sângele din măduva osoasă și sângele periferic a fost folosit în mod valid pentru transplant de celule stem hematopoietice pentru tratamentul afecțiunilor maligne hematologice, imunodeficiențelor, hemoglobinopatiilor, a unor boli metabolice și forme congenitale și de aplazie medulară.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*