Ce este transplantul de celule stem hematopoietice?

Transplantul de celule stem hematopoietice a fost utilizat pentru tratamentul anumitor tipuri de cancer, dar este utilizat pe scară largă ca terapie pentru diferite boli autoimune.

Este important de reținut însă că, în timp ce Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente  a aprobat transplantul de celule stem hematopoietice  pentru a fi utilizat împotriva cancerului, nu este încă aprobat pentru o utilizare mai largă.

Cum sunt transplanturile de celule stem utilizate pentru a trata?

Tratamentele cu celule stem sunt încă în stadiile experimentale pentru tratarea bolilor autoimune. Celulele stem sunt celule care au capacitatea de a se dezvolta într-o varietate de celule specializate diferite din organism. Transplanturile de celule stem sunt aprobate pentru a trata diferite forme de cancer. Acestea includ mielom multiplu, leucemie și unele limfoame. În plus, transplantul este utilizat în multe clinici de specialitate din întreaga lume pentru tratarea bolilor autoimune. Poate că cel mai notabil dintre acestea este scleroza multiplă. O rată de succes extrem de mare a fost revendicată pentru acest tratament, dar este încă considerată experimentală.

CONTINUARE – Vezi ce este transplantul de celule stem hematopoietice


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*