Care sunt costurile recoltării de celule stem?

Celulele stem încep să fie din ce în ce mai folosite în tratarea unor boli grave cum ar fi leucemia sau diferite tipuri de cancer. Cercetările arată că pe viitor, celulele stem vor putea fi folosite în tratarea oricărei afecțiuni. Acesta este motivul principal pentru care majoritatea viitorilor părinți se decid să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere și stocarea lor pe o perioadă de 10-20 de ani la diverse bănci de celule stem.

Care sunt costurile recoltarii de celule stem

Costurile pentru această procedură nu sunt deloc neglijabile, unii părinți ar putea spune chiar să sunt inaccesibile anumitor categorii de persoane. Cu toate acestea, înainte de a pune prețul pe primul loc, trebuie să ne gândim că viața copilului nostru poate fi în joc la un moment dat și este bine să fim precauți.

Iată la ce costuri trebuie să te aștepți în momentul în care te decizi să apelezi la o bancă de celule stem:

  1. Costuri cu recoltarea celulelor stem

Cele mai mari costuri sunt percepute pentru procedura de recoltare a sângelui din cordonul ombilical și ulterior procesarea și separarea celulelor stem. Prețul pentru recoltarea celulelor stem diferă de la o bancă de celule stem la alta, dar în general prețul se situează între intervalul 800 – 1200 de Euro. Acest preț variază în special în funcție de reputația băncii.

  1. Costuri cu stocarea celulelor stem

Următoarele costuri sunt cele cu stocarea celulelor stem. Majoritatea băncilor percep o taxă anuală de stocare a celulelor stem care poate porni de la 50 de Euro și poate ajunge chiar și la 100 de Euro pe an, în funcție de condițiile în care sunt depozitate celulele stem. Din nou, reputația băncii de celulele stem va cântări destul de mult în stabilirea acestei taxe anuale.

  1. Costurile cu kitul de recoltare a celulelor stem

Majoritatea băncilor oferă kitul de recoltare a celulelor stem în mod gratuit, în momentul în care achiți taxa pentru recoltarea celulelor stem. Însă, există și bănci de celule stem care percep o taxă specială pentru acest kit de recoltare a celulelor stem. Este important ca în momentul în care te interesezi de această procedură, să întrebi reprezentanții băncii de celule stem dacă kitul de recoltare este inclus în preț sau trebuie plătit separat.

În concluzie, dacă vrei să optezi pentru recoltarea celulelor stem la naștere, ar trebui să te pregătești să scoți din buzunar aproximativ 2000 – 3000 de Euro (taxa pentru procedura de recoltare + taxa de stocare pentru 20 de ani). Însă, poți întreba la băncile de celule stem de anumite pachete care includ ambele servicii pentru că de obicei aceste pachete au un preț mai mic.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*