Bebe te trimite în vacanță!

Indiferent de stadiul în care vă aflați în timpul sarcinii, cu siguranță doriți să vă asigurați că bebelușul primește tot ce este mai bun și că va beneficia de cel mai grozav început posibil în viață. În mod natural, mămicile fac tot ce le stă în putință pentru a se asigura că bebelușul se dezvoltă frumos atât în pântec, cât și în anii care vor urma.

Multe mămici se întreabă ce ar mai putea face pentru a proteja starea de sănătate a copilului. Vă prezentăm în rândurile următoare câțiva pași simpli pentru a-i proteja sănătatea acum, cât și pe viitor.

  • Depozitați celule stem din sângele ombilical al nou-născutului. Cel mai mare dar pe care i-l puteți oferi bebelușului sunt celulele sale stem din cordonul ombilical. Recoltarea celulelor stem la naștere este o procedură rapidă și simplă, dar care oferă o resursă nespus de valoroasă, care va contribui la protejarea sănătății copilului decenii la rând. Poate că nu știați, însă terapia cu celule stem recoltate din cordonul ombilical a contribuit deja la tratamentul cu succes a peste 80 de boli grave diferite. În plus, recoltarea celulelor stem este și foarte simplă. Imediat după nașterea bebelușului, fie pe cale naturală, fie prin cezariană, cordonul ombilical este clampat și tăiat în mod normal, după care sângele care conține celulele stem este extras din cordon cu ajutorul unui ac. Banca de celule stem Biogenis pune la dispoziția viitoarelor mămici kit-ul complet de recoltare a celulelor stem pe care va trebui să îl aibă la spital în ziua nașterii. Sângele recoltat este trimis apoi la laboratorul de specialitate al băncii Biogenis, unde este prelucrat, înghețat și depozitat până când va fi necesar. De la început până la sfârșit, întreaga procedură este neinvazivă și nedureroasă. Ce investiție mai ușoară și mai mare ați putea face pentru sănătatea copilului dumneavoastră?
  • Respectați un regim alimentar echilibrat. Pe toată perioada sarcinii, este important să mâncați cât mai variat și cât mai curat pentru ca bebelușul să primească toți nutrienții de care are nevoie. Asta înseamnă că va trebui să obțineți un echilibru între toate grupurile de alimente. Fructele și legumele reprezintă o sursă importantă de vitamine esențiale, minerale și fibre și este indicat să consumați minim 5 porții pe zi. Veți mai avea nevoie și de carbohidrați complecși care se găsesc în alimente integrale și în legumele cu amidon. Acești carbohidrați reprezintă o sursă importantă de energie, adică exact ce are nevoie o mămică și puiul ei aflat în dezvoltare. Proteinele sunt și ele importante deoarece sprijină dezvoltarea țesuturilor și organelor bebelușului și contribuie la repararea și reînnoirea celulelor. Surse bune de proteine includ carnea slabă, peștele, alimente pe bază de soia, linte, nuci și semințe. În cele din urmă, mămicile trebuie să consume produse lactate pasteurizate și grăsimi esențiale, care sprijină dezvoltarea creierului și funcției oculare a bebelușului. Surse excelente de grăsimi esențiale sunt măslinele, avocado, semințe, nuci, uleiuri presate la rece și pește gras, precum sardine, hering și macrou.
  • Reevaluați consumul de vitamine. Când sunteți însărcinată, nevoia de substanțe nutritive esențiale crește dramatic și poate fi foarte simplu să se instaleze carențe, care afectează atât starea de sănătate a mamei, cât și pe cea a bebelușului. În anumite situații, nu este posibil să obțineți toate vitaminele și mineralele de care aveți nevoie din alimentele pe care le consumați. În astfel de cazuri, suplimentele alimentare se pot dovedi a fi foarte benefice. Discutați cu medicul personal pentru a vă prescrie cele mai potrivite suplimente.

În cele din urmă, reduceți la minimum nivelul de stres și încercați să vă relaxați și să întâmpinați fiecare zi de sarcină cu zâmbetul pe buze. O altă veste bună este că bebe vă trimite în vacanță pentru a vă spori calmul și starea de bine. Concursul „Bebe te trimite în vacanță” este organizat de Banca de Celule Stem Biogenis și tot ceea ce trebuie să faceți este să completați un formular succint pentru a avea șansa de a câștiga un voucher de vacanță în valoare de 3200 de lei. Sarcină ușoară și vacanță plăcută!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*