Bagajul de maternitate – obiecte necesare și lucruri pe care poți să le omiți

Bagajul de maternitate trebuie pregătit în timpul celui de-al treilea trimestru, la aproximativ 36 de săptămâni de sarcină. În general, geanta fiecărei viitoare mămici conține aceleași lucruri, indiferent că optează pentru naștere prin cezariană sau pentru naștere naturală. Înainte de a vă pregăti bagajul, verificați ce vă poate oferi spitalul astfel încât să nu împachetați lucruri inutile. Apoi, odată ce bagajul de maternitate este pregătit, așezați-l lângă ușă sau în mașină, astfel încât să fiți pregătită în orice moment pentru a pleca la spital pentru a da naștere. În rândurile următoare, vom enumera care sunt lucrurile necesare pe care trebuie să le împachetați.

 • În primul rând, bagajul de maternitate trebuie să conțină un dosar cu toate informațiile medicale necesare, inclusiv analize medicale, acte de identitate, asigurare medicală și, eventual, contract de naștere. De asemenea, dacă optați pentru recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, bagajul de maternitate trebuie să includă kitul de recoltare a celulelor. Din momentul în care veți contacta un consultant medical Biogenis, veți primi rapid setul de recoltare și transport al celulelor stem. Setul de recoltare trebuie să se regăsească numaidecât în bagajul de maternitate, întrucât, cu ajutorul lui, imediat după naștere, personalul medical va recolta sângele ombilical.
 • Veți avea nevoie și de haine. O rochie subțire și confortabilă este potrivită pentru perioada travaliului și pentru momentul nașterii. De asemenea, multe mămici împachetează o pereche de șosete călduroase, în funcție de anotimp. Veți avea nevoie și de haine confortabile pentru a dormi și pentru toată perioada șederii în spital. Împachetați cel puțin o rochie confortabilă și optați pentru un model cu deschidere frontală dacă veți alăpta. Pentru perioada șederii în spital, împachetați haine confortabile, cu un șnur în talie sau cu talie elastică.
 • Lenjeria face și ea parte din bagajul de maternitate. Veți avea nevoie de lenjerie confortabilă, eventual fără cusături și de sutiene potrivite pentru alăptare. De asemenea, veți avea nevoie de un brâu.
 • Papucii sau șlapii sunt necesari pentru a vă plimba puțin după naștere. Împachetați o pereche de șlapi care pot fi folosiți și la duș.
 • Tampoanele de maternitate sunt absolut esențiale. Este normal să sângerați foarte mult după naștere, iar tampoanele de maternitate sunt mai moi și mai absorbante decât cele standard. Inițial este posibil să trebuiască să schimbați tampoanele la fiecare două ore, dar în câteva zile fluxul de sânge va începe să scadă.
 • Împachetați articolele de toaletă pe care le folosiți în mod obișnuit. Nu uitați de prosoape, perie de păr, deodorant, periuță de dinți, pastă de dinți, gel de duș, clame și balsam de buze. În timp ce articolele de machiaj sunt absolut inutile, o cremă hidratantă se va dovedi necesară, deoarece pielea poate fi mai uscată decât de obicei. În funcție de cât de des obișnuiți să vă spălați parul, șamponul, balsamul și uscătorul de păr pot fi opționale.
 • Dacă purtați ochelari sau lentile de contact, acestea trebuie să se regăsească în geanta de maternitate. Nu uitați de soluția pentru lentile de contact dacă utilizați lentile.
 • Nu uitați de telefon și de încărcător pentru a putea păstra legătura cu cei dragi, pentru a putea face primele fotografii din viața bebelușului și pentru a avea, în cele din urmă, o modalitate de petrecere a timpului.
 • Cărțile, revistele, un music player sau o tabletă cu filme vă pot fi de ajutor pe perioada șederii în spital.
 • Gustările și băuturile pot fi necesare, mai ales dacă veți avea un travaliu lung. Discutați cu medicul personal dacă puteți să mâncați sau să beți ceva în timpul travaliului.

Pe lângă lucrurile necesare de care va avea nevoie proaspăta mămică, și pentru bebeluș va trebui să împachetați câteva lucruri. Politicile de spital pot varia foarte mult, așa că discutați cu medicul în prealabil referitor la ce lucruri aveți voie să împachetați pentru bebeluș. Multe dintre produsele necesare vi le oferă spitalul.

 • Body și șosete sunt lucruri pe care, cel mai probabil, veți avea voie să le împachetați.
 • Și o pătura este binevenită pentru a o utiliza în timpul contactului cu pielea. De asemenea, pătura poate fi folosită în drum spre casă, pentru ca bebelușului să nu îi fie frig.
 • Scutecele sunt absolut obligatorii, la fel și șervețelele. Nou-născutul poate avea nevoie de 10-12 scutece în fiecare zi. Pielea bebelușilor este deosebit de sensibilă, deci este recomandat să utilizați doar dischete de bumbac și apă sau șervețele de curățat pentru piele sensibilă.
 • Hainele trebuie împachetate în funcție de condițiile meteo. Un body, șosete și căciulă pot fi potrivite pentru lunile calde, în timp ce iarna va avea nevoie de îmbrăcăminte mai groasă.

Bagajul de maternitate ar trebui să fie de dimensiunea unei genți mai mari de fitness. Dacă sunteți însărcinată cu gemeni, veți avea nevoie de mai multe lucruri, așa că și bagajul va fi mai mare. La de fel bine, puteți să împachetați separat lucrurile de care aveți personal nevoie și lucrurile pentru bebeluș, așa încât să găsiți cât mai repede ceea ce căutați.

 

 

 


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*