Ar putea celulele stem să inverseze procesul de îmbătrânire?

Celulele stem din creier determină cât de repede organismul nostru îmbătrânește, au remarcat cercetătorii. Dar prin introducerea de celule stem proaspete, o parte a procesului de îmbătrânire ar putea fi încetinită sau inversată, constată un nou studiu.

Ca și oameni, suntem concepuți structural la îmbătrânirea constantă a trupurilor noastre, care uneori pare să aibă loc într-un ritm mai rapid decât ne-am putea aștepta. În consecință, de cele mai multe ori facem tot posibilul pentru a încerca să stingem sau să “înșelăm” procesul de îmbătrânire, folosind o gamă largă de “remedii”, de la îmbunătățirea dietelor noastre până la intervenția chirurgicală plastică.

Celulele stem ar putea încetini procesul de îmbătrânire. 

Cercetătorii studiază acum modul în care celulele stem găsite într-o regiune a creierului nostru numită hipotalamus ar putea juca un rol-cheie în procesul de îmbătrânire. Dr. Dongsheng Cai, de la Colegiul de Medicina Albert Einstein, din New York City, alături de o echipă de specialiști, a constatat că adăugarea de celule stem proaspete la hipotalamus ar putea fi calea de urmat dacă dorim să întârziem îmbătrânirea.

CONTINUARE – Vezi cum ar putea celulele stem să inverseze procesul de îmbătrânire


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4

Ai ceva de adăugat?...

*