5 lucruri pe care să le faci înainte de naștere

Ești însărcinată și toată lumea din jurul tău ține să te ”încurajeze” vorbindu-ți despre nopțile nedormite din cauza colicilor/dinților, despre faptul că face un simplu duș devine una dintre cele mai mari încercări din viață, despre cum cel mic îți va da complet echilibrul tău peste cap. Ți se pare cunoscut, nu-i așa? Ei bine, noi îţi spunem că vei avea parte de propria ta experiență, pe care o vei gestiona cum știi mai bine. Cu toate acestea, există o listă cu unele lucruri care ar trebui bifate înainte ca bebelușul tău să vină pe lume. Iată doar câteva dintre ele, dar care ni s-au părut de mare importanță

Pregătește-ți casa!

Poţi începe prin a reorganiza casa. Acest lucru îţi va oferi o senzaţie de ordine şi calm ţi vei fi mai liniştită dacă ştii că bebeluşul tău va veni din maternitate într-un cămin curat şi organizat. De altfel, aproape că nu mai era nevoie de această precizare, pentru că multe viitoare mame au acest instinct, de pregătire a ”cuibului”, pentru ca puiul lor să aibă parte de ce-i mai bun.

Ia-ţi o vacanţă!

Dacă ești una dintre persoanele care adoră să viziteze locuri noi, sau doar ai nevoie de o mică ieșire pentru a te relaxa un pic, profită acum. Du-te acum, înainte de a avea un copil, un cărucior sau un leagăn de luat în considerare. Așa că, dacă doctorul consideră că sarcina ta nu prezintă niciun risc, te poți duce liniștită într-o vacanță relaxantă, de unde să vii cu bateriile încărcate.

Fă provizii!

Nu râde, poţi să te pregăteşti pentru acest pas cu mult înainte de sosirea celui mic. Fă provizii de scutece, de şerveţele umede şi de alte lucruri absolut necesare. Dacă îţi faci stocul de lucruri esenţiale o să-l scapi pe partener de stresul de a merge constant la magazin pentru a-i mai lua celui mic ceva ce are nevoie și pe care, evident nu-l găsește tocmai atunci. Nu exagera însă cu stocurile de rezervă!

Fă-ți bagajul pentru maternitate!

Pe internet, sau de pe la alte prietene, poți afla cam ce trebuie să conțină bagajul pentru maternitate. Dacă pentru tine lucrurile par mai complicate, cu torsoane, tampoane pentru sâni și altele asemenea, pentru cel mic ar trebui să ai pregătite câteva body-uri sau salopete, scutece, cremă pentru iritațiile la funduleț. Nu pune în bagaj însă tot raionul de produse pentru nou-născuți.

Încheie un contract de stocare de celule stem

Știm cu toții cât sunt de importante celule stem. De aceea, poate ar trebui să închei un contract de recoltare și stocare a celulor stem. Din fericire pentru părinți, stocarea probei se poate face chiar în România din anul 2010 de când unitatea de stocare Biogenis din Bucureşti a primit acreditarea Autorităţii Naţionale de Transplant!

Nu trebuie să vă faceți niciun fel de griji. Sângele recoltat din cordonul ombilical după venirea pe lume a micuţului dumneavoastră se transportă de cei de la Biogenis în condiţii de siguranţă la laborator pentru a fi analizat în vederea validării pentru stocare.

Potrivit specialiștilor de la Biogenis, ”dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, se va efectua procedura de extragere a concentratului de celule stem. Probele obţinute vor fi înregistrate şi ulterior supuse procesului de criogenare treptată. Stocarea celulelor stem se face în criotancuri la -196 grade Celsius în vapori de azot lichid”.

Condiţiile de stocare sunt cele mai bune la Biogenis, banca dispunând de echipamente de ultimă generaţie prezente în dublu exemplar pentru a asigura funcţionarea continuă în orice condiţii. Ba, încă un avantaj se referă la recoltarea de porţiune de cordon, o tehnică nouă în domeniul celulelor stem, care este adoptată de doar câteva bănci în România, fiind una foarte nouă şi complexă. Biogenis este prima bancă românească ce izolează şi stochează în România celule stem mezenchimale din cordonul ombilical.

Până în prezent, medicii specialişti în transplantologie, transfuziologie, hematologie şi pediatrie, au folosit cu succes transplantarea de celule stem stocate de grupul din care face parte Biogenis.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*