Ce ar trebui să știe părinții despre băncile de celule stem?

În momentul în care te hotărăști să recoltezi celule stem la naștere, trebuie să culegi informații și despre banca pe care o alegi. Alegerea băncii de celule stem nu trebuie să fie un oarecare. Ea trebuie să țină cont de anumite aspecte care, până la urmă fac diferența. Și asta, deoarece în joc este viața copilului tău.

celule stem

În momentul în care te interesezi de băncile de celule stem trebuie să urmărești unele aspecte. Experiența băncii în acest domeniu, reputația ei, cazurile pe care le-a avut și dacă se poate, modalitățile de rezolvare a problemelor, acreditarea băncii, recunoașterea ei pe plan național și international, locul în care sunt stocate grefele (în țară și în străinătate), specialiștii pe care-I are și nu în ultimul rând prețul pe care-l practică. Pe lângă toate acestea, e musai să întrebi și să te informezi și asupra garanțiilor pe care banca ți le oferă în momentul în care ai semnat contractul. Din păcate au fost cazuri în care, în momentul în care un client a avut nevoie de grefele de sânge, a constatat că acestea nu mai erau disponibile sau cantitatea era prea mica pentru a putea fi folosită. La Biogenis, spre exemplu, toate aspectele amintite sunt îndeplinite.

Biogenis face  parte Grupul FamiCord care, în acest moment este prezent în 14 ţări. În grupul FamiCord din care face parte Biogenis s-a realizat primul transplant de celule stem mezenchimale din Europa Centrală şi de Est. Existentă pe piaţa din România încă din 2007, Biogenis este banca de celule stem care asigură recoltarea profesională a celulelor stem în condiţii de maximă siguranţă pentru mamă şi copil precum şi stocarea acestora în condiţii optime. Unul dintre obiectivele principale ale băncii este obţinerea unui nivel cât mai înalt de calitate al serviciilor oferite viitorilor părinţi. Autorizaţiile şi certificatele obţinute atestă tocmai acest lucru. Biogenis acţionează în baza autorizaţiei pentru activitatea de import de sânge placentar şi probe de sânge periferic eliberată de Agenţia Naţională de Transplant.

În plus, Biogenis este în momentul de faţă singura bancă românească ce poate stoca atât sânge integral cât şi sânge procesat (concentrat de celule stem). Totodată, contractul Biogenis este elaborat după legislaţia României, cu responsabilităţi faţă de client. Se recomandă alegerea unui contract supus legislaţiei române. În acest fel se pot înţelege mai bine aplicabilitatea clauzelor contractuale sub legea din ţara noastră.

De asemenea, asigură-te că banca îți oferă posibilitatea de a încheia o asigurare. În acest sens, Biogenis este prima bancă românească ce oferă posibilitatea unei asigurări integrale a costurilor aferente unui transplant de celule stem, cu acoperire de 200.000 de euro.

Este foarte important, în același timp, și ca banca să aibă specialiști cu experiență în acest domeniu, dar și pachete care să-și permită accesul la ei și la cunoștințele lor. Prin intermediul acestor pachete ai acces la sfaturile unui specialist internațional, pașii ce trebuie urmați într-o astfel de situație, sfaturi cu privire la legislația românească și aspectele financiare ale intervenției.

Sursă foto:biogenis.ro


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*