Vindecat de cancer în România cu celulele stem ale fratelui!

Deși a crezut că are o afecțiune cardiovasculară, Daniel Chioreanu avea aplazie medulară, boală descoperită în urmă cu cinci ani. Singura lui salvare au fost celulele stem ale fratelui său, cu ajutorul cărora a putut să o ia de la început, primind în dar o nouă șansă la viață.

Vindecat-de-cancer-cu-celule-stemDaniel Chioreanu este un tânăr din Buzău care a beneficiat de puterea de vindecare ale celulelor stem. Deși boala de care suferea era destul de aspră, acesta a avut la îndemână o soluție salvatoare, de care s-a putut bucura cu ajutorul medicilor din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București.

Aplazia medulară este o afecțiune care se manifestă destul de rapid, ce conduce la diminuarea numărului de globule albe și roșii din organism. Acest lucru este determinat de incapacitatea măduvei osoase de a mai produce celule suse. Printre cele mai comune simptome ale bolii putem aminti anemie, paloare și oboseală (lipsa globulelor roșii), risc de infecții (lipsa globulelor albe), hemoragie (lipsa plachetelor). Daniel Chioreanu resimțea o stare de oboseală accentuată, fiindu-i greu să urce până și treptele unui singur etaj. Cu toate acestea el confunda afecțiunea cu una a inimii și tocmai de aceea a realizat numeroase investigații cardiace, care îl declarau sănătos, din acest punct de vedere. Atunci când a aflat diagnosticul atât de aspru dat de către medic, pacientul a simțit că nu mai are nicio speranță.

Boala de care suferea îl transformase pe zi ce trece într-un bolnav cu mare nevoie de vindecare. A ajuns la spital într-o fază terminală, singura salvare fiind celulele stem ale fratelui său, grație compatibilității dintre cei doi. După o serie de analize, medicii au constatat că pot exista șanse ca Daniel să se vindece, cu ajutorul unui transplant, făcut rapid de către medici. Acum 4 ani, pe 31 martie 2011, Daniel Chioreanu a intrat în sala de operație pentru a se efectua transplantul ce urma să îi ofere o nouă șansă la viață.

Ghinionul a părut să îl urmărească și după realizarea intervenției. Deși a fost obligat să rămână multă vreme în camera sterilă a Institutului Clinic Fundeni, acesta a contactat o infecție puternică, ce a îngreunat vindecarea. Un tratament cu antibiotice a reușit să îl stabilizeze și astfel, încet, încet să ajungă să se recupereze.

A stat internat în spital până la sfârșitul lunii mai 2011. Cu toate acestea, Daniel Chioreanu repetă des controalele medicale periodice, așa încât să afle din timp dacă vor mai apărea probleme de sănătate.

Astăzi, pacientul este o persoană sănătoasă și fericită alături de familie și le mulțumește medicilor că i-au fost alături.

Transplantul de celule stem reprezintă o opțiune din ce în ce mai populară a medicilor, o soluție sigură pe care orice pacient bolnav de aplazie medulară ar avea nevoie pentru a se face bine.

Celulele stem reușesc să vindece numeroase afecțiuni ale sângelui, salvând în întreaga lume pacienți care nu mai aveau nicio speranță de supraviețuire. A fost și cazul lui Daniel, un om tânăr, ce astfel a căpătat șansa unui nou început.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*