Terapia cu celule stem ombilicale – cum funcționează?

Terapia cu celule stem recoltate din sângele ombilical poate vindeca în mod natural țesuturile deteriorate. În esență, celule stem au minunata capacitate de a repara ceea ce s-a deteriorat în organism fie din cauza unei boli, a unei leziuni, fie din cauza procesului firesc de îmbătrânire. Sângele recoltat din cordonul ombilical conține un amestec benefic de citokine, factori de creștere și celule stem care asigură un micro-mediu bogat, care favorizează regenerarea țesuturilor și dezvoltarea celulară.

Corpul nostru are capacitatea naturală de a se vindeca cu ajutorul celulelor stem și a altor derivați. Pe măsură ce îmbătrânim, cantitatea de celule stem din organism este din ce în ce mai diminuată, iar celulele nu mai sunt nici la fel de eficiente. Iată că celulele stem ombilicale au apărut ca un element-cheie al terapiilor medicinale regenerative. De asemenea, au proprietăți de modulare imună care sunt foarte utile în gestionarea durerii și a inflamației în organism.

În general, terapiile cu medicamente regenerative includ proprietăți naturale de vindecare care reduc durerea și inflamația, îmbunătățesc circulația sanguină și susțin dezvoltarea țesuturilor. Astfel de terapii sunt minim invazive, sigure, eficiente, nu necesită prea mult timp și nu prezintă reacții adverse.

Ce beneficii oferă terapia cu celule stem ombilicale?

Viitorii părinți sunt încurajați să apeleze la o bancă de celule stem pentru depozitarea celulelor stem ale bebelușului, și asta pentru că aceste celule stem atât de valoroase au potențialul de a vindeca peste 80 de afecțiuni.

Terapia cu celule stem este în prezent o opțiune pentru cei care caută o alternativă la o intervenție chirurgicală sau, eventual, o înlocuire totală a articulațiilor. Medicina regenerativă și terapia cu celule stem permit corpului să se vindece în mod natural. Atunci când un pacient beneficiază de terapie cu celule stem, corpul său este deja îndrumat spre vindecare. Practic, ceea ce face terapia cu celule stem ombilicale este să stimuleze dezvoltarea celulelor sănătoase și să regenereze țesuturile. De asemenea, intră în joc și factorii de creștere menționați la începutul acestui articol. Factorii de creștere sunt proteine care se găsesc în mod natural în organism și care susțin dezvoltarea celulelor și a țesuturilor. Terapiile cu celule stem folosesc și interleukine antiinflamatorii care reduc inflamația.

Se mai practică și alte tipuri de terapii cu medicamente regenerative care stimulează celulele stem din corpul pacientului să prolifereze, apoi să țintească celulele deteriorate din corp și să le repare sau să le înlocuiască.

Persoanele care doresc să evite intervenția chirurgicală, precum și cele care suferă de anumite afecțiuni pot fi candidații perfecți pentru terapia cu celule stem. De exemplu, injecțiile cu celule stem recoltate din sângele ombilical sunt eficiente în tratarea durerilor de spate, a leziunilor și durerilor la nivelul genunchilor, a osteoartritei, problemelor de ligament, cartilaj sau tendon, a leziunilor sportive, a artritei, a leziunilor articulare, a durerilor de șold și umăr, a sindromului de tunel carpian, a fasciitei plantare și în multe alte afecțiuni musculo-scheletice.

Dat fiind numărul uriaș al persoanelor care suferă de dureri cronice și a celor supuse intervențiilor de înlocuire a articulațiilor, terapia cu celule stem este o opțiune eficientă și sigură, care poate elimina durerea și poate crește mobilitatea. Unii pacienți prezintă o ameliorare substanțială a durerilor și a inflamației în câteva săptămâni de la o injecție cu celule stem. Terapia cu celule stem poate repara țesutul conjunctiv fibros și poate stimula formarea de cartilaj, tendon, ligamente și os, în timp ce pune capăt durerii cronice.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*