Nașterea, momentul care schimbă radical o femeie. Cum poți depăși mai ușor clipele dificile de după

Naștearea unui copil reprezintă pentru o femeie momentul magic în care își întâlnește puiul pe care l-a iubit din clipa în care a flat că există o ființă înăuntrul ei, momentul în care viața femeii se schimbă radical: ea devine mamă.

Însă, după momentele încărcate de emoție, care vor rămâne întipărite pentru totdeauna în sufletul mamei, urmează partea mai dificilă, parte despre care toată lumea se ferește să vorbească.

Câteva schimbări care vor avea loc după apariția bebelușului:

Pare un subiect tabu, deși viitoarele mame ar trebui să știe ce urmează: senzațiile de după naștere.  După ce îţi vei aduce pe lume puiul, vei avea dureri în primele săptămâni de după naștere. Vestea bună este că acestea se vor ameliora cu fiecare zi, iar apoi nici nu ți le vei mai aminti.

Timpul va trece altfel atunci când abia ai născut. Vei sta minute în șir privindu-ți puiul în timp ce doarme și ți va părea cel mai minunat lucru din întreaga lume.

Orice proaspătă mămică are nevoie de momente în care vrea doar să stea, să se plimbe sau să doarmă puțin, fără grija celui mic. Este perfect  în regulă să ceri ajutor atunci când simți că ai nevoie şi că nu te mai poţi descurca de una singură, oricât de mult îţi iubeşti copilul. Orice bunică sau cea mai bună prietenă ar fi fericită să petreacă câteva ore cu bebelușul în timp ce tu faci o plimbare, o baie cu spumă sau citești o revistă.

Vei avea întrebări și temeri pe care nici nu ți le-ai fi putut imagina până la naștere. Bebelușul va deveni centrul universului, din momentul în care l-ai născut, nicio altă persoană nu va mai fi atât de importantă pentru tine (nici măcar propria persoană).

Cum poți depăși mai ușor clipele dificile de după naştere

Atunci când ai un bebeluş, este absolut firesc să ai sentimente contradictorii, să te copleşească emoţiile, să ai momente în care îţi doreşti doar să dormi sau să stai fără să nu faci nimic. În plus, vor exista şi momente în care vei plânge fără să ştii de ce. Nu te speria! Totul este firesc! Însă trebuie să fii atentă şi dacă sentimentele negative devin accetuate, trebuie să ceri ajutor!

Să ai grijă de un nou născut este dificil! Însă, după ce te vei acomoda cu noua situație, te vei descurca de minune! Trebuie doar să ai încredere în instinctul tău și să respecți sfaturile specialiștilor. Un bebeluș are nevoie de multă dragoste, ceea ce îi oferi deja, și de o îngrijire blândă și atentă.

În plus, atunci când simţi că nu mai poţi, nu îţi fie jenă să ceri ajutor!

Cum să îţi ajuţi bebeluşul să se dezvolte încă din primele săptămâni de viaţă

Oricât de mic ţi s-ar părea cel mic, nu este niciodată prea devreme să îi citești. Nu uita că bebelușul îți recunoaște vocea încă din perioada în care ”locuia” în burtica ta, iar sunetul vocii tale îl va calma. Alege cărţi cât mai mari şi mai colorate, cu personaje vesele, care îi vor atrage atenția. În magazinul online mami.md vei găsi tot felul de cărți minunate, interactive, alături de nenumărate alte jocuri pentru copii de orice vârstă.

Cumpără și oferă-i jucării creative! În magazinul online mami.md veți găsi o plajă amplă de jocuri și jucării, de la cele de dentiție, până la cele senzoriale, orice tip de jucărie adecvată vârstei bebelușului va aduce un aport în dezvoltarea acestuia.

Deși este foarte mic şi crezi că nu teva înțelege, îi poți vorbi copilului tău. Ba mai mult, specialiștii spun că este chiar indicat să faci acest lucru. Bebelușul te va auzi, va începe să te înţeleagă, va acumula informaţii, iar vocea ta îl va ajuta să se calmeze.

Deși ai trecut printr-un moment dificil, nașterea, clipele de după, chiar dacă sunt dificile, cel mic având în permanență nevoie de atenția ta, sunt unice, pline de emoții de toate felurile și încărcate cu iubire pură. Nici nu vei simți când bebelușul tău dulce și fragil se va transforma într-un năzdrăvan ce plănuiește să schimbe lumea!


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*