De ce este important să ai o stare bună de sănătate înainte de a rămâne însărcinată?

Sunt foarte multe femei care planifică să rămână însărcinate și, mai mult ca oricând, se simt obosite și dezechilibrate. Decizia de a aduce un copil pe lume implică schimbarea radicală a vieții, multe alte noi responsabilități, plus modificări ale stilului de viață. Iată că foarte multe femei care și-ar dori să aibă un copil își dau seama că va fi dificil să îl crească, să îl îngrijească, să se joace și să aibă răbdare cu el, dacă se simt obosite, epuizate și sleite înainte de sarcină. În foarte multe cazuri, surplusul de kilograme, anumite dependențe, programul neregulat de somn și stilul haotic de viață sunt responsabile pentru starea de oboseală.

Pentru a putea purta o sarcină, corpul mamei trebuie să fie sănătos și puternic și mintea relaxată. Nu este suficient ca o femeie să înceapă să consume alimente sănătoase pentru a concepe, ci trebuie să urmeze mai mulți pași pentru a putea duce sarcina la capăt și pentru a aduce pe lume un copil sănătos.

Datele arată că cel puțin 1 copil din 33 au un anumit defect de naștere care poate fi adesea fatal chiar în primul an de viață al bebelușului. Acesta este și unul dintre motivele pentru care viitorii părinți sunt încurajați să depoziteze celulele stem ombilicale ale bebelușului la o bancă de celule stem privată.

Este evident că mamele sănătoase dau naștere la bebeluși sănătoși, plus că există șanse mai mici de apariție a diverselor probleme în timpul sarcinii, cum ar fi avort spontan, travaliu prematur sau diabet gestațional. O bună stare de sănătate înainte de concepție pune accentul pe diagnosticarea eventualelor afecțiuni medicale și încurajează îngrijirea medicală în rândul tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 18-44 de ani. Iată ce puteți face pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate înainte de a rămâne însărcinată:

Adoptați o dietă bogată în acid folic. Studiile au arătat că femeile trebuie să își administreze acid folic pe tot parcursul sarcinii și cel puțin o dată pe lună înainte de a rămâne însărcinate, deoarece acidul folic ajută la prevenirea defectelor congenitale legate de coloana vertrebrală și creierul bebelușilor. Legumele cu frunze de un verde foarte închis sunt surse externe de acid folic, la fel și frunzoasele, în special varza Kale. Cerealele integrale, cerealele fortificate cu acid folic și citricele sunt, de asemenea, surse bune de folat.

O greutate corporală adecvată. Tot studiile arată că femeile obeze tind să aibă un risc crescut de complicații ale sarcinii, cum ar fi diabet de tip II, probleme cardiace și unele forme de cancer. În mod similar, persoanele subponderale sunt, de asemenea, predispuse la probleme grave în timpul sarcinii. Este important ca indicele de masă corporală să fie cât mai echilibrat înainte de a planifica o sarcină. Un regim alimentar diversificat și un program regulat de exerciții fizice sunt recomandate dacă este necesar să vă echilibrați indicele de masă corporal.

Renunțați la alcool, fumat și alte substanțe recreative. Consumul de alcool, de țigări și alte substanțe vă poate îngreuna sarcina, conducând la rezultate nefericite. Se recomandă renunțarea la aceste obiceiuri mult înainte de a rămâne însărcinate, deoarece pot cauza malformații congenitale la bebeluș și, adesea, pot duce la deces intra-uterin. Optați pentru suport din partea unui profesionist dacă aveți nevoie de ajutor pentru a renunța la aceste obiceiuri.

La rândul său, sănătatea bucală este foarte importantă, oricât de surprinzătoare ar putea părea legătura dintre sarcină și sănătatea orală. Pentru că în timpul sarcinii hormonii vor suferi tot felul de modificări, viitoarea mămică se poate confrunta cu sângerări și inflamații gingivale. Este important să aveți grijă de sănătatea orală înainte și în timpul sarcinii.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*