Cum își vindecă mama bebelușul din burtică? O legătură strânsă încă din viața intrauterină!

Unde găsim celulele fetale?

Celulele fetale se găsesc în organismul mamei atât în sânge, cât și în măduvă sau în alte organe precum, piele, rinichi, ficat.

Sunt păstrate destul de bine de organismul mamei, așa încât ori de câte ori femeia va avea nevoie de el să le poată folosi. S-au depistat celule de tip masculin chiar și după câteva decenii, fiind nevoie de ele pentru ca femeia să se poată recupera după o afecțiune a ficatului ori a unui alt organ.

În plus, celulele transmise de la făt la mamă o vor ajuta pe aceasta să fie ferită de artrită reumatoidă, scleroză ori boli cardiace. De asemenea, ele protejează organismul mamei în fața diferitelor forme de cancer (inclusiv cancer mamar) și pentru creșterea imunității.

Pentru a demonstra cum reușesc celulele fetale transferate de la făt la mamă să o vindece de bolile de inimă, Hina Chaundry de la Școala de Medicină din New York a realizat un studiu interesant. A împerecheat șoareci femele normale cu masculi modificați genetic. Acești șoareci modificați genetic aveau o proteină fluorescentă în întregul organism, așa că o mare parte dintre feți au produs această proteină, ce a putut fi ulterior regăsită în țesuturile mamelor. Au simulat un atac de cord la femelele însărcinate și astfel au putut observa o parte din celulele fluorescente chiar în țesutul inimii acestora. Explicația cercetătorilor este simplă – fătul transferă celule către mamă pentru a-și asigura de fapt supraviețuirea în timpul celor nouă luni.

Indiferent cum, legătura dintre mamă și bebeluș este atât de strânsă încât nimic nu ar putea să îi despartă, nici măcar o problemă de sănătate.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3

Ai ceva de adăugat?...

*