Cum își vindecă mama bebelușul din burtică? O legătură strânsă încă din viața intrauterină!

Este vorba despre un proces pe care cercetătorii l-au denumit deja drept microchimerism, acel mecanism ce presupune migrația celulelor de la făt la mamă în timpul celor nouă luni de viață intrauterină.

Cercetătorii sunt de părere că acest transfer al celulelor fătului către mamă sunt determinate de histocompatibilitatea fetalo-maternă. Așa se întâmplă că anumite celule fetale ce se regăsesc în sângele matern ar putea fi influențate de anumite anomalii placentare.

Cercetătorii ne mai aduc la cunoștință și faptul că istoricul mamei cu pierderi de sarcină ar putea evidenția și mai mult celulele fetale existente în organismul femeii.

În plus, celulele ce ajung de la făt la mamă în timpul vieții intrauterine ar putea rămâne acolo mai mult timp. Astfel s-au remarcat că o mamă de băiat ar putea prezenta mai mulți cromozoni masculini de tip Y. Au rolul de a îmbunătăți starea de sănătate a femeii, chiar și dincolo de nașterea bebelușului. Ele rămân în organism mai mult timp și ori de câte ori mama are nevoie de o porție mai mare de sănătate, mai mult ca sigur organismul său va ști cum anume să le și folosească eficient pentru a se recupera.

CONTINUARE – Cum își vindecă mama bebelușul din burtică


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3

Ai ceva de adăugat?...

*