Ce este kinetoterapia și cum te ajută?

Kinetoterapia este considerată cel mai important tratament în cadrul terapiilor de reabilitare. Obiectivele kinetoterapiei sunt relaxarea mentală, tonifierea mușchilor și ameliorarea durerii, folosind diferite tehnici fizioterapeutice.

Această tehnică aparține fizioterapiei, motiv pentru care, exercițiile sale trebuie efectuate de specialiști, evitând astfel leziunile. Pe de altă parte, este interesant să cunoașteți numeroasele beneficii pe care vi le oferă această terapie. Poți apela la un kinetoterapeut din București. așa cum sunt cei din echipa Fiziolife pentru a obține cele mai bune servicii.

Metode de aplicare a kinetoterapiei

Terapeutul folosește forța extremă pe anumite părți ale corpului pacientului pentru a provoca mobilitate într-un segment al corpului. Există trei metode diferite de aplicare a kinetoterapiei:

·         Kinetoterapia relaxată menține căile articulare, limitându-se la câmpul fiziologic sau patologic al pacientului.

·         În kinetoterapia forțată mișcarea se efectuează dincolo de calea comună, pentru o anumită perioadă de timp.

·         În cele din urmă, avem kinetoterapie autopasivă,unde pacientul va provoca forță extremă în acele segmente ale corpului, care îi sunt accesibile.

Beneficiile kinetoterapiei

Kinetoterapia acționează asupra corpului în moduri diferite. Provoacă o stimulare în sistemul nervos,care va favoriza conservarea schemei corpului pacientului.

Mișcările articulațiilor vor funcționa asupra țesutului muscular. Cu aceasta, pacientul va câștiga o mai mare elasticitate și extensibilitate în mușchi. Unele afecțiuni ale pielii pot fi, de asemenea, tratate folosind această tehnică. De exemplu, anumite imobilizări faciale,din cauza cicatricilor sau leziunilor din trecut, tind să fie îmbunătățite, aplicând aceste masaje articulațiilor corespunzătoare.

Kinetoterapia în sistemul articular acționează prin furnizarea unei lubrifiări și nutriție mai mari cartilajului. De asemenea, reduce limitările de mobilitate și promovează sensibilitatea proprioceptivă. Această terapie are proprietăți stimulatoare pentru sânge și circulația respiratorie. Unele tehnici specifice sunt folosite pentru a recupera mișcarea cutiei toracice și pentru a promova mișcările intestinului.

Contraindicații ale kinetoterapiei

Înainte de a efectua o sesiune de kinetoterapie, este necesar ca pacientul să devină conștient de anumiți factori de risc. Primul lucru este de a determina dacă terapia care urmează să fie efectuată va fi activă sau pasivă.

În cazul kinetoterapiei active, persoanele care sunt supuse unor procese infecțioase sau inflamatorii,  cum ar fi boala severă de sânge sau cancerul,trebuie să se abțină de la practică acesteia.

De asemenea, nu este recomandat la pacienții care au suferit fracturi recent. Este necesar ca pacientul să aibă o predispoziție pentru a efectua terapia, precum și autorizarea medicului său.

De asemenea, este recomandabil să se abțină de la kinetoterapii pasive în cazuri de osteotomii, artrodeză, efuziuni articulare sau anchiloză stabilită. Dacă simțiți dureri articulare în timpul unei sesiuni, indiferent dacă este pasivă sau activă, aceasta trebuie întreruptă imediat.

Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple şi ajuta an de an milioane de oameni cu diverse afecţiuni dar ceea ce este important de ştiut este ca înainte de a apela la kinetoterapie, este necesar consultul de specialitate. În funcţie de afecţiune şi de gradul acesteia, se pot face procedurile specifice de ameliorare şi tratare. Dacă te numeri printre doritori, apelează cu încredere la kinetoterapie de la Fiziolife şi vei găsi o echipă de profesionişti gata să te ajute . Kinetoterapia este eficientă doar alături de specialişti în domeniu care ştiu unde , când şi cum să acţioneze asupra afecţiunii tale .


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*