Top 3 bănci de celule stem

Aproximativ 8% din români apelează la naștere la recoltarea celulelor stem, iar această rată este în creștere de la an la an. În ultima vreme, din ce în ce mai multe bănci de celule stem își fac apariția pe piața din România, iar alegerea viitorilor părinți poate fi una destul de grea în aceste condiții. Astăzi vă vom prezenta un top al celor mai bune și renumite bănci private de celule stem din România.

  1. Biogenis

Pe primul loc al topului nostru se situează banca de celule stem Biogenis, singura bancă din România care poate stoca atât sânge integral, cât și concentrat de celule stem. Din punctul nostru de vedere, Biogenis este cea mai performantă bancă de celule stem din România. Ea face parte din grupul european de bănci de celule stem FamiCord, un grup ce se regăsește în alte 14 țări, atât din europa, cât și din SUA. Mai mult decât atât, în anul 2010, Biogenis a primit acreditarea Autorității Naționale de Transplant, moment în care a fost lansat pe piață și serviciul de stocare pe piața românească. Biogenis este și membru fondator al Asociației Băncilor Acreditate de Celule Stem).

  1. Cord Blood Center Group

Cord Blood Center Group este prima bancă de celule stem din România, înființată în anul 2006. Această bancă privată se poate lăuda cu două bănci de procesare și stocare a celulelor stem, lucru unic în România. În cei 10 de ani de activitate, peste 70.000 de cupluri au apelat la această bancă de celule stem pentru serviciile de prelevarea și stocarea celulelor. Mai mult decât atât, 9 copii din România au beneficiat cu succes de transplanturi de grefe de sânge ombilical în cadrul grupului Cord Blood Center.

  1. Cryo –Save România

Banca de celule stem Cryo-Save este lider internațional în stocarea celulelor stem, fiind totodată și cea mai mare bancă de celulele stem din Europa. În cei peste 15 ani de existență, peste 250.000 de părinți au apelat la serviciile acestei bănci de celule stem private. Serviciile oferite de Cryo-Save sunt de înaltă calitate. După recoltare, probele sunt transportate într-un laborator special din Belgia, unde sunt procesate individual, criogenate și stocate pentru 20-25 de ani.

Banca de celule stem Cryo-Save este cotată la bursa NYSE Euronext Amsterdam, fiind un exemplu pentru toate celelalte bănci de celule stem, în ceea ce privește transparența.

În concluzie, piața băncilor de celule stem din România îți oferă multe posibilități. Important este să știi să alegi banca care îți oferă un raport calitate-preț acceptabil, dar care îți oferă și o anumită stabilitate, renumele și istoricul băncii fiind un criteriu important după care ar trebui să te ghidezi.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*