Alege banca potrivită pentru stocarea celulelor stem

Recoltarea celulelor stem la naștere și stocarea lor prin criogenizare, în cadrul unor bănci speciale, este o decizie luată în prezent de tot mai mulți viitori părinți. Momentan însă, practica nu este o activitate de rutină, de aceea decizia trebuie luată din timp, pentru a putea finaliza toate demersurile până la venirea pe lume a bebelușului. Înainte de toate este absolut necesară o informare adecvată în vederea alegerii băncii de celule stem.

Progresul medicinei și al tehnologiei va permite în viitor ca celulele stem să fie folosite pe o scară mult mai largă, de aceea prelevarea și stocarea lor poate fi o bună alegere. În plus, pe lângă o compatibilitate perfectă cu donatorul, celulele stem pot fi compatibile și cu frații sau surorile sale, sau alți membri ai familiei. Astfel, dacă gândul acesta își oferă siguranță și vrei să decurgi la această metodă, asigură-te că faci cele mai bune alegeri în acest sens.

În primul rând, pentru a fi sigură de această decizie, informează-te corect asupra modurilor în care pot fi utilizate celulele stem ulterior. Apoi, adresează toate întrebările esențiale specialiștilor și alege banca potrivită nevoilor și așteptărilor tale.

În cele ce urmează, îți prezentăm câteva aspecte deosebit de importante, pe care îți recomandăm le iei în considerare cu privire la alegerea băncii de celule.

Despre banca de celule stem

Primele informații pe care trebuie să le afli despre bancă sunt dacă aceasta are acreditările necesare și dacă este stabilă pe piață. În ceea ce privește acreditările, este recomandat ca ele să fie atât naționale cât și internaționale, lucru care oferă posibilitatea folosirii celulelor și în afara țării. Organizațiile care oferă acreditări de acest fel sunt American Association of Blood Banks (AABB) și Foundation for the Accreditation of Cellular Therapy (FACT).

Apoi, banca trebuie să aibă experiență în realizarea procedurii. Cere informații despre eventuale colaborări cu instituții din străinătate, despre calitatea procedurilor implicate și garanția oferită.

Costuri

Costurile sunt un detaliu important, de multe ori decisiv. Analizează prețul și serviciile oferite în pachet, deoarece un preț mic poate ascunde lipsa unor facilități și beneficii. În același mod, un preț prea mare poate să nu aibă justificare, ci să fie efectul unui bun renume pe piață.

Informează-te cu privire la TVA, la eventuale costuri suplimentare nespecificate, la penalități sau creșterea anuală a taxei pentru depozitare.

Recoltarea și transportul celulelor stem

Celulele stem vor fi recoltate de către personalul medical autorizat imediat după clamparea cordonului ombilical, cu ajutorul kitului furnizat de banca de celule stem. Este foarte important să știi dacă va fi posibilă recoltarea și în situații mai dificile.

De asemenea, interesează-te ce se întâmplă în cazul în care decizi la naștere ca prelevarea să nu mai aibă loc.

După recoltare celulele trebuie transportate către bancă. Informează-te exact de modalitatea de transport și despre cum va decurge aceasta.

Acțiuni anterioare stocării

Anterior stocării celulelor stem, sângele trebuie testat pentru identificarea unor posibile afecțiuni. Aceste analize ale sângelui ombilical trebuie să fie incluse în prețul convenit anterior.

Informează-te dacă sângele va fi stocat integral, sau se vor stoca doar celulele stem, în ce fel de recipient se va face stocarea (este recomandată o dublă compartimentare a recipientului, în cazul contaminării unei probe, putând fi utilizată cealaltă) și despre modalitatea de stocare.

Asigură-te că iei decizia cea mai bună pentru tine și familia ta. Costurile prelevării și stocării nu sunt deloc mici, putând depăși 1.000 sau chiar 2.000 de euro. Din acest motiv este important să știi că plătești un serviciu care își justifică prețul.


Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*